hrvatski | english

Dušan Banović Investicijski Menadžer

Mr. sc. Dušan Banović posjeduje opsežno znanje iz područja korporativnih financija, računovodstva, kontrolinga i interne revizije koje je stekao na rukovodećim pozicijama regionalnih tvrtki poput Gorenja, Droge Kolinske i M SAN Grupe. Njegova međunarodna karijera obogaćena je višegodišnjim radom u sjedištu neprofitne organizacije International Medical Corps u Los Angelesu i na projektima u zemljama Istočne Afrike.

Dušan je stekao značajno radno iskustvo u svim procesima poslovne potpore s naglaskom na operativnu provedbu strateških rješenja financiranja i angažmana kapitala, unaprjeđivanja poslovnih procesa i sustava, analize i provedbe regionalnih transakcija spajanja i preuzimanja te pružanja financijske i poslovne podrške investicijskim i komercijalnim projektima.

Poslijediplomski studij poslovne administracije završio je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani, a diplomirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Dodatno specijalističko obrazovanje stekao je na J. F. Kennedy School of Government, Sveučilište Harvard. Član je Udruge ovlaštenih financijskih analitičara (CFA Institute) i Udruge certificiranih ovlaštenih računovođa (ACCA).